Sikkerhedsadvarsel Vikingerne Kommer! 

jan 11, 2024 | Sikkerhed

Er den test risikoen værd?

– Hvordan ser jeg ud som viking?
– Hvilken blomst er jeg?
– Hvilken kendt person vil jeg passe sammen med?

I har alle sikkert set denne type test og måske allerede selv taget en. Den er jo ganske harmløs… Men er den nu også det?

Du kan risikere flere forskellige ting, når du giver din tilladelse til at en anden må lave opslag på din Facebook profil. Nederst i opslaget får I en guide til at fjerne tilladelsen igen.

Overtrædelse af Privatlivet: Når du tager disse tests, kan du helt uden at vide det give udviklerne bag adgang til en masse personlige oplysninger fra din Facebook-profil – fra billeder til kontaktoplysninger.

Risiko for Dine Kontakter: Selv hvis du ikke tager testen, kan dine data blive kompromitteret, hvis en af dine Facebook-venner bruger den. Dette sker, fordi mange af disse apps anmoder om adgang til oplysninger, som dine venner har delt med dig.

Vedvarende Dataadgang: Når du har givet tilladelse til at en side/app/spil må lave opslag på dit feed, kan denne tilladelse fortsætte lang tid efter, medmindre du aktivt fjerner tilladelserne i dine Facebook-indstillinger. Før du ser dig om, laver du opslag om RayBan solbriller, bitcoins eller det som er meget værre.

Tvivlsomme Resultater: Den giver vist sig selv at mange af disse tests er ikke baseret på videnskab og giver tilfældige eller misvisende resultater. Spørg dig selv om det er noget, du har brug for at teste dig selv i.

Uønsket Spam og Markedsføring: At tage disse tests kan øge din risiko for at modtage spam og uønskede markedsføringsmaterialer.

Jeg anbefaler stærkt, at vi alle tænker os om to gange, før vi deltager i sådanne tests, og husker på at læse vilkår og betingelser nøje. Din datasikkerhed og privatliv er altid vigtigere end et øjebliks underholdning. I værste fald kan du miste adgangen til din profil.

Hvordan fjerner du så de tilladelser igen?

  1. Klik på dit profilbillede øverst til højre på Facebook.
  2. Vælg Indstillinger og privatindstillinger, og klik derefter på Indstillinger.
  3. Klik på Apps og websites i menuen til venstre.
  4. Klik på Vis og rediger ud for appen, og rul ned til den tilladelse, du vil administrere.
  5. Klik på Fjern, og klik derefter på Fjern igen for at bekræfte.

Du får måske ikke vist alle tilladelser som Opslag eller Slå indhold op i grupper på dine vegne for alle apps. Hvis du ikke ser denne indstilling, kan appen ikke offentliggøre opslag på dine vegne. (citeret fra Meta hjælpecenter)

Læs mere her: https://www.facebook.com/help/222269837798440

Pas på jer selv og jeres online fodspor!